Vinkkejä opiskeluun

Ensimmäinen ja yksi tärkeimmistä asioista: ei kannata aloittaa opintopäiväkirjan tai esseen kirjoittamista tai tenttiin lukemista viimeisenä iltana ennen h-hetkeä. Tai voi, mutta silloin voi iskeä helposti paniikki ja tentti voi mennä huonosti ja kirjoitustyöt hutaistuksi.Kannattaa jakaa eri materiaalit ja aiheet osiin, esimerkiksi samalla tavalla kuin luennot on jaettu aiheittain. Tällöin ennen tenttiä voit kerrata pääosin omia muistiinpanojasi. Luentopäiväkirjaa kannattaa luonnostella kurssien kuluessa ja kasata ne lopuksi yhteen toimivaksi kokonaisuudeksi.

Luennoilla kannattaa aktiivisesti kirjoittaa muistiinpanoja. Usein luentojen powerpointit jaetaan kurssin Moodle-alustalle, joten voit helposti täydentää niitä luennon kuluessa. Luennoitsijat eivät kirjoita läheskään kaikkia asioita powerpointteihinsa.

Voit etsiä materiaaleista ja kirjoista ne oleellisimmat pointit ja punaiset langat. Termit, teoriat ja avainhenkilöt, joita luennoitsija mainitsee tai esiintyy materiaaleissa, kannattaa sisäistää ja opetella. Ne tulevat usein tenteissä esiin tai niiden mainitseminen esseessä ja/tai opintopäiväkirjassa näyttää, että olet perehtynyt aiheeseen. Muista esseitä kirjoittaessa, mihin kysymykseen olet vastaamassa. Sivupoluille on helppo eksyä mielenkiintoisten aiheiden kanssa, joten tutkimuskysymyksen pitäminen mielessä on tärkeää.

Vertaisarviointi on iso apu! Lukekaa kavereiden tekstejä ja harjoitelkaa palautteen antamista (ja ottamista). Tämä auttaa paljon kehittymään kirjoittajana ja valmistelee seminaarien opponointeihin ja opponenttina olemiseen. Kannattaa järjestää tai etsiä jo olemassa olevia opintopiirejä. Näin voi tutustua uusiin ihmisiin, oppia uusia asioita ja kehittyä itse kirjoittajana.

Kaisa-talo on oiva opiskelupaikka. Se on rauhallinen ja kirjojen ympäröimä. Kaisassa on myös suora yhteys oppimiskeskus Aleksandriaan, jossa voit käyttää tietokoneita yliopiston tunnuksillasi. Kaisassa ja Aleksandriassa on myös tiloja, joita voi varata esimerkiksi ryhmätöiden tekemiseen. Ryhmätyötilojen infoon pääset klikkaamalla tästä.