Kuraattorin tervehdys

Arvoisa Ensimmäisen Vuoden Teologian Opiskelija, tuttavallisemmin Fuksi,

lämpimästi tervetuloa teologian opintojen pariin! Olet valinnut oivallisen tiedekunnan opinnoillesi ja toivon, että löydät tiesi myös mitä mainioimman tiedekuntayhdistyksen eli TYT:n pariin. Opiskelu on tärkeää ja tutkinto tuo elämään paljon, mutta yliopistoa-aika on paljon muutakin. Se on kiireettömiä kahvihetkiä, uusia ystäviä, juhlia, seikkailuja, ex tempore lounaita, akateemisiin perinteisiin vihkiytymistä, erilaisia kohtaamisia ja ennen kaikkea oman identiteetin rakentamista. Opiskeluaikana eletyt ja koetut asiat säilyvät muistoissa aina.

Omasta fuksisyksystäni on jo lähes 20 vuotta aikaa mutta muistan sen kuin eilisen päivän. Kaikki oli uutta ja ihmeellistä, opinnot jännittivät, ja pohdin, kuinka tutustun kaikkiin uusiin ihmisiin ja asioihin ympärilläni. En osannut arvata, mihin kaikkeen teologian opinnot minut elämässäni johtaisivat. Ja ennen kaikkea, kuinka merkittäviä kokemuksia ja elämänmittaisia ihmissuhteita opiskeluaika toisi tulleessaan. Siitä kiittäminen on ennen kaikkea TYT:tä, jonka toimintaan heittäydyin mukaan fuksivuonna varovaisesti ja muutaman vuoden kuluttua täysillä. 

Toivon, että Sinäkin lähdet mukaan opiskelijatoimintaan niin paljon tai vähän kuin ehdit ja jaksat. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että mitä enemmän heittäytyy siihen mukaan, sitä enemmän iloa elämään saa. Samalla oppii työelämän ja ylipäänsä elämän kannalta erilaisia hyödyllisiä taitoja. Esimerkiksi keittämään kahvia, kokoustamaan, järjestämään tapahtumia, suunnittelemaan budjettia, verkostoitumaan tiedekunnan opettajien kanssa, kokkaamaan ruokaa 80-100 hengelle, laulamaan lauluja ja tekemään yhteistyötä hyvinkin erilaisten ihmisten kanssa. Kaikki hyödyllisiä taitoja. Samalla ylipistoperinteet ja ylioppilaskunnan moninainen toiminta tulevat tutuiksi.

Olipa opintopolkusi lyhyt tai pitkä, mutkikas tai suora, toivon sinun nauttivan opiskeluajastasi. Yliopistossa opitaan asioita, mutta ennen kaikkea elämää. TYT on tässä oppikoulussa isosti avuksi. Vertaistuki on monesti paras tuki. Ja me entiset teologian opiskelijat olemme mielellämme nykyisten opiskelijasukupolvien apuna ja tukena, jos niin toivotaan. Opiskelijajärjestötoiminnan ehdoton vahvuus on siinä, että ketään ei jätetä yksin. Yhteisöllisyys kantaa niin opintojen aikana kuin niiden jälkeenkin. 

Iloista syksyä ja valoisaa mieltä opintoihisi. Toivottavasti kohtaamme TYT:n ja/tai teologian merkeissä ennemmin tai myöhemmin!

Laura Leipakka
Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistyksen kuraattori
TYT:n jäsen 2005–2010