Kartta & suunnistusvinkkejä

Kampuksen yksinkertaistettu kartta.

Video Kampuksella haahuilusta.

Vinkkejä luentosalien löytämiseen

Vaikka joidenkin mielestä fuksivuoteen tai ylipäätään yliopistoelämään kuuluu eksyminen, se voi tuottaa myös joillekin ylimääräistä stressiä. Tämän vuoksi kokosimme muutaman vinkin niille, jotka stressaavat oikeiden salien löytämisestä ja luennolle ajoissa saapumisesta. Teimme lyhyen videon kampuksella suunnistamisesta. Pääset katsomaan sen tästä

Jos haluat eksyä, jätä seuraavat vinkit lukematta!

  1. Kaikki roomalaisin numeroin merkityt salit ja Suomen Laki-sali Porthaniassa sijaitsevat aulan yhteydessä. Arabialaisin numeroin ilmoitetut sijaitsevat siinä kerroksessa, mikä on ensimmäinen numero. Esimerkiksi luentosali P673 sijaitsee 6. kerroksessa.
  2. Luentosalit osoitteessa Fabianinkatu 24 ovat teologisen olkkarin kanssa samassa kerroksessa. Sisään pääsee niin Fabianinkadun, kuin Vuorikadun puolelta, myös Porthaniasta ja Kaisasta sisäkautta pitkin. Ensimmäisessä kerroksessa on Unicafe portaali. Suunnista hissillä kerrokseen 5 B ja löydät oikean salin.
  3. Päärakennuksella on uusi ja vanha puoli. Uusi puoli on Fabianinkadulla ja vanha Unioninkadulla (Senaatintorin vieressä). Puolia voi vaihtaa uudesta vanhaan ja toisin päin myös sisäkautta. Tällä hetkellä se onkin ainoa vaihtoehto julkisivuremontin vuoksi. Jos Päärakennuksen luentosalin numerot ovat merkitty roomalaisin numeroin, luentosali on vanhalla puolella, kun taas arabialaisin numeroin merkityt salit löytyvät uudelta puolelta.
  4. Vanha kikka, jota monet ovat hyödyntäneet, on googlettaa luentosalin tunnus. Löydät oikean osoitteen ja kerroksen tällä tavalla!
  5. Topeliassa järjestettävät luennot alkavat kirjaimella. Kirjain merkkaa tiettyä ovea (ns. “rappua”), jossa ks. sali sijaitsee. Pääportista sisään tullessa näkyy suoraan edessä opastetaulu, josta voit tarkistaa, mistä tietty ovi ja luentosali löytyy.
  6. Kielikeskuksen (SH) luentosalien ensimmäinen numero merkkaa myös kerrosta. Luentosali SH.406 sijaitsee siis 4. kerroksessa.

Tästä klikkaamalla pääset Helsingin yliopiston sivuille, joissa on salien ja kampuksien tietoja.

LISÄVINKKI!

Ennen luentosaliin astumista kannattaa aina tarkistaa luentosalin oven viereisestä lukujärjestyksestä, että olet astumassa oikealle luennolle.